Vildandsfrittes med wasabi- & krassesås

Print Friendly


Vildandsfrittes med wasabi- & krassesås
 
Ingredienser
  • - 4-6 personer som förrätt –
  • 200g vildands- alt fasanbröst, skinn & benfria
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl cashewnötter, hackade
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 msk wasabi
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ ask smörgåskrasse
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Vispa ihop wasabi, krasse och crème fraiche, tillsätt eventuellt lite vatten för en trevlig konsistens, smaka av med salt och en nypa socker. Blanda sesamfrön och nötter, salta och peppra vildandsbrösten. Skär fågeln i långa stavar, panera den genom att vända den i mjölet, i det uppvispade ägget och till sist i sesam- och nötblandningen. Tryck till så att paneringen fastnar ordentligt. Stek därefter i olja på medelhög värme. Vänd försiktigt så att paneringen inte lossnar. Presentera anden tillsammans med wasabicreme och en fin sallad.

Posted in Vildandsreccept.