VILDSVIN_ALPASTOR

VILDSVIN ”AL PASTOR”

Print Friendly, PDF & Email

VILDSVIN_ALPASTOR

VILDSVIN ”AL PASTOR”
 
Ingredienser
  • 4 personer
  • 1 st silverlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 liten färsk ananas
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2,5 msk mild vit vinäger
  • 0,5-1 tsk chilipulver, mängd
  • beroende på styrka
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 msk jalapeños, skivade
  • 600g vildsvin, karré i 0,5 cm
  • tjocka skivor
  • 1 dl grovhackad koriander eller
  • storbladig persilja
  • 8 st mindre tortillabröd
  • salsa
  • limeklyftor
Tillagning
  1. Skala lök och vitlök, dela dem i bitar och lägg dem i en mixer. Skala ananasen
  2. och lägg en tredjedel i mixern (spara resten). Tillsätt sedan juice, vinäger,
  3. chilipulver, oregano, spiskummin och chipotle. Mixa några minuter tills det blir
  4. en slät marinad. Lägg köttet i en tät påse, slå på marinaden och låt det marinera
  5. -8 timmar i kylen.
  6. Skiva ananasen och tag bort den hårda stocken i mitten. Tag upp köttet ur
  7. marinaden och låt den rinna av. Grilla eller stek kött och ananas på grill eller i ugn
  8. tills det är genomstekt och krispigt. Lägg över på skärbräda och tärna kött och
  9. ananas. Lägg det sedan i tortillabröd, lägg på en sked salsa, strö över koriander
  10. och toppa med limeklyfta.

 

Posted in Vildsvinsrecept.