vildsvinmruccula

Vildsvin med spenat- och rucolaskum

Print Friendly


Vildsvin med spenat- och rucolaskum
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • ca 600g vildsvinsfilé, benfri kotlett
  • 1,5 dl soltorkade tomater i olja
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 1 tsk olivolja, gärna extra
  • vergine
  • ca 50g rocola och färsk spenat
  • 2 dl mjölk, gärna
  • baristamjölk
  • 100g smör, rumstempererat
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1-2 msk vitlök, finhackad eller
  • pressad
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Börja med smöret, vispa smör, persilja, vitlök och citron med en elvisp till ett luftigt och fint smör. Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citron. Putsa filéen och gör ett hål rakt igenom den. Hacka tomaterna och blanda dem med parmesanen. Späcka filéen med tomathacket och bryn den hastigt, efterstek i ugn, 120° i ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader. Slå lite av stekskyn i en kastrull tillsammans med mjölk och olja. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. När det svalnat något (till ca 75 °) så tillsätt rucola och sallad. Kör det därefter i mixer tills det blivit ett fint skum. Skiva kotletten och servera den med vitlökssmör, skum och t ex rostade rotfrukter.

Posted in Vildsvinsrecept.