Vildsvinsgryta med chili & kokos

Print Friendly


Vildsvinsgryta med chili & kokos
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 600g vildsvin, tärnat grytkött
  • 4 st schalottenlök, klyftad
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 1-2 msk sambal oelek eller
  • finhackad röd chili
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 1 ask babyspenat
  • ris eller nudlar
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Bryn grytbitarna hastigt, smaksätt med salt och vitpeppar, slå på vatten så att det täcker och låt det sjuda tills köttet
  3. är mört, ca. 40 minuter. Skumma av orenheter som flyter upp. När köttet är kokt så slå upp det i en sil och låt det rinna av. (Spara gärna buljongen till andra rätter.) Diska ur kastrullen, smält smöret och bryn lök samt vitlök. Tillsätt kött och sambal och avsluta med kokosmjölk, grädde och fond. Låt det koka upp ordentligt, vänd i spenaten och smaka av med salt, peppar, chili och eventuellt några droppar lime.

Posted in Vildsvinsrecept.