viltfile

Viltfilé Ren, älg eller hjort

Print Friendly


Viltfilé
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 8 port.
  • Ren, älg eller hjortfilé 700-800 g
  • Salt, peppar
  • Murklor, 3 burkar, konserv
  • 1 gul lök
  • crème fraiche
  • Chilisås
  • Smör till stekning
  • Mörk oxbuljongtärning
  • Vatten
Tillagning
  1. Tillagning:Torka och putsa filén. Gnid in den med salt och peppar och bryn den väl i smör i en gryta. Späd med 1 dl buljong och låt den eftersteka på svag värme ca 15-20 min. beroende på hur tjock filén är.
  2. Fräs murklorna och löken i en het panna några minuter tills vätskan från svampen avdunstat. Salta och peppra.
  3. Skär upp filéerna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. Späd stekskyn med ytterliggare vatten eller buljong, tillsätt crème fraichen, koka upp och red ev. med lite arrowrot utrört i lite vatten. Smaka av med lite chilisås, några droppar citronsaft, salt och peppar om så behövs. Häll såsen över köttet, lägg svampfräset bredvid. Garnera med tomathalvor, harricot verts, persilja, ättiksgurka m mServera med råstekt potatis, grönsallad och rönnbärsgelé.

Posted in Älgrecept, Hjortrecept, Rådjur/Renrecept.