viltgryta

Viltgryta med chorizo & fläsk

Print Friendly


Viltgryta med chorizo & fläsk
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 500g grytbitar av hjort
  • 250g rotfrukter, t ex palsternacka och morötter
  • 200g scharlottlök
  • 2 st chorizokorvar, i bitar
  • 100g rökt sidfläsk, strimlat
  • 2 msk koncentrerad viltfond
  • kryddor t ex timjan, lagerblad och enbär
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Bryn grytbitarna i en kastrull och tillsätt fond och vatten så att det täcker. Kok köttet i 30 minuter. Skär lök och rotfrukter i fina bitar, lägg det i kastrullen och låt det koka ytterligare ca 60 minuter tills köttet känns mört. Lägg i korv och fläsk på slutet, det bör koka med i ca 15 minuter. Om man vill ha en simmigare gryta så red av med lite mjöl. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med t ex pressad potatis.

Posted in Hjortrecept.