Viltstek med cidersås

Print Friendly


Viltstek med cidersås
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 600g viltstek, uppbunden
  • 2 dl buljong eller sky, egen eller
  • från koncentrat
  • 2 msk mörkt muskovadosocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 st äpple, syrligt grönt och fintärnat
  • potatis och andra goda rotfrukter
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Bryn steken och stek den därefter klar i ugn på låg temperatur, ca. 110°. Köttet ska nå 55-68° i innertemperatur. Koka samman buljong, muskovado och vinäger tills cirka hälften återstår. Tillsätt grädde och låt sjuda ytterligare några minuter. Red av med maizena utrört i 1 msk kallt vatten och låt koka upp, smaka av med salt och vitpeppar. Sila skyn och vänd i äppletärningarna. Servera steken med potatis och andra rostade rotfrukter du tycker om.

Posted in Vildsvinsrecept.