Viltstek
Ingredienser
- Ingredienser:
- ren-, älg- eller hjortstek ca 1 kg
- Enbär krossade 10 Set.
- Salt och peppar
- Kantareller 1 burk
- Sås: smör 1 ½
- Vetemjöl 2 ½ msk
- Sky och svampspad 4 dl
- Grädde
- Mesost, riven 2 msk
- Kinesisk soja ½ msk
- Buljongtärning ½ Set.
Tillagning
- Tillagning: Krydda Steken med enbär, salt och peppar.Stick därefter in en köttermometer i den tjockaste delen av steken och stek den i 165 grader. Vid 67 grader är steken genomstekt. OBS! Överstek inte renkött då blir det torrt. Tag ut steken och håll den varm i folie.Vispa ur pannan med buljong eller tärningsbuljong. Blanda smöret med mjölet. Lägg ner det i skyn och vispa kraftigt. Tillsätt soja och mesost och smaka av med salt och peppar. Späd sedan med grädden. Skär upp steken och servera.