
Älggryta med lingon
Älggryta med lingon
4 personer
Ingredienser:
- 500 g älggrytbitar
- 2 små gula lökar
- 2 små palsternackor
- 2 små morötter
- 1 bit rotselleri
- 2 msk smör
- 2 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
- 1 kvist timjan
- 2 dl rött vin
- Ca 1 liter fond/buljong, till exempel kalv
- 1 dl färska eller frysta lingon
Instruktioner:
Skala och skär lök och rotfrukter i fina bitar. Bryn köttet och grönsakerna i smöret tills det fått fin färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det steka ytterligare 1 minut. Slå i vin och fond och låt det koka ca 1,5 timmar tills köttet är mört. Rör i lingonen och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt potatis och lite extra lingon på toppen.