Älggryta med lingon

Älggryta med lingon

4 personer

Ingredienser:

  • 500 g älggrytbitar
  • 2 små gula lökar
  • 2 små palsternackor
  • 2 små morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 2 dl rött vin
  • Ca 1 liter fond/buljong, till exempel kalv
  • 1 dl färska eller frysta lingon

 

Instruktioner:

Skala och skär lök och rotfrukter i fina bitar. Bryn köttet och grönsakerna i smöret tills det fått fin färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det steka ytterligare 1 minut. Slå i vin och fond och låt det koka ca 1,5 timmar tills köttet är mört. Rör i lingonen och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt potatis och lite extra lingon på toppen.

Posted in Älgrecept.