Asiatiska vildsvinsbiffar med råkost
- 4 personer -
Ingredienser
- 500g vildsvinsfärs från Åke P
- 1 stort ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk 3%
- 4 msk hoisinsås från Blue Dragon
- till råkosten:
- 10 cm gurka, 1 st morot, 1 bit rödkål
- 1 bit vitkål, 1 bit salladskål, 1 liten rödlök
- färska örter, mynta och koriander
- 1 tsk krossad vitlök
- 1 tsk socker
- 1 tsk fisksås
- 1 tsk pressad lime
- 1 msk hackad chili
- Ris och extra hoisinsås till servering
Tillagning
- Börja med råkosten; Strimla alla grönsaker och hacka örterna grovt. Vispa samman en dressing av vitlök, socker, fisksås, lime och chili. Vänd sedan i de strimlade grönsakerna och örterna. Våt råkosten vila en stund i kylen.
- Slå mjölk i en bunke, rör i ströbröd och låt det svälla i 5 minuter. Blanda färsen med ströbröd, hoisin och ägg, smaka av med salt och svartpeppar (provstek lite färs så smaksättningen blir perfekt). Forma 8 fina biffar och stek dessa i en klick smör.
- Servera biffarna tillsammans med råkost, ris och hoisinsås.