Färsgryta med kikärtor och tomat

4 personer

Ingredienser:

  • 500g vildsvinsfärs
  • 3 schalottenlökar
  • 2 små morötter
  • 1 liten palsternacka
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond, gärna ekologisk
  • 400g krossade tomater
  • 4 dl kokta kikärtor, sköljda och avrunna

Instruktioner:

Skala och klyfta löken, skala och skär rotfrukterna i fina bitar. Bryn färsen, den ska vara lite ”klumpig” inte för smulig. Lägg den sedan åt sidan. Bryn grönsakerna tills de fått fin färg och tillsätt sedan tomatpuré och färs. Bryn ytterligare i 1 minut och tillsätt sedan fond och krossade tomater. Slå i lite vatten och låt grytan koka sakta utan lock i ca 25 minuter tills grönsakerna är klara. Rör i kikärtorna, smaka av med salt och svartpeppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter och servera den sedan tillsammans med potatispuré.

 

Posted in Vildsvinsrecept.