Griljerad Vildsvinskinka

Ingredienser:

  • 1 st. kokt skinka av vildsvin, ca 1,5-2 kg

Griljering:

  • 2 st. äggulor
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl söt och stark senap
  • 1 dl ströbröd

Instruktioner:

Rör ihop senap, äggulor, potatismjöl och 0,5 dl av ströbrödet. Blanda till en slät smet, låt det vila i 10 minuter. Ta bort nätet kring skinkan, skär bort överflödigt fett och torka den med hushållspapper. Pudra på lite extra potatismjöl där griljeringen skall fästa. Bred på senapssmeten så att den täcker övre halvan. Tryck till så att griljeringen fäster ordentligt. Strö på resten av ströbrödet och griljera i ugn, 200 grader i ca 15 till 20 minuter. Skinkan är klar när den är gyllenbrun.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in Månadsrecept, Vildsvinsrecept.