Helstekt reninnanlår med zucchiniplättar

4 personer

Ingredienser

  • 1 grön zucchini, grovriven
  • 1 liten lök, finstrimlad
  • 1 dl persilja. hackad
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk hackad vitlök
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • smör till stekning
  • 600-800g reninnanlår
  • smör
  • salt & peppar
  • 2 dl crèmefraiche
  • 2 msk färska dragonblad
  • 1–2 msk dijonsenap

Instruktioner:

Rör samman alla ingredienserna till zucchiniplättarna. Smaka av med salt och peppar, forma små fina platta biffar och stek dem gyllenbruna i smör. Tag upp och lägg åt sidan. Vispa samman crème fraiche, dragon och senap, smaka av med salt och peppar. Putsa och torka köttet på ytan. Bryn det runt om på hög värme. Efterstek i ugn, 100° till önskad stekningsgrad. Skär upp köttet och servera med plättar och sås.

Posted in Rådjur/Renrecept.