Helstekt vildsvinsstek

4 personer

Ingredienser:

  • 1 vildsvinsstek (ca 800g)
  • 2 msk smör
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl hackade örter

Instruktioner:

Bind upp steken med steksnöre om den inte är nätad. Bryn steken runt om i olja tills den fått fin färg, lägg i smöret på slutet och ös över köttet. Lägg allt i en ugnssäker form. Smaksätt köttet med salt och svartpeppar. Rulla det sedan i örterna och ”gnugga” in dem i köttet så att det blir täckt av örter. Stek sedan köttet i ugn, 120 grader i ca 40 minuter till en innertemperatur på 55-60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp i fina skivor.

Senapsdressing

Ingredienser:

  • 1 äggula
  • 1 msk vit vinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk honung
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk hackad färsk dragon

Instruktioner:

Blanda senap, ägg och vinäger. Vispa i oljan försiktigt med en tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt, svartpeppar och senap. Rör i den hackade dragonen.

Mango/Chilisås

Ingredienser:

  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk finhackad röd chili

Instruktioner:

Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

 

Posted in Vildsvinsrecept.