
Helstekt vildsvinsstek
4 personer
Ingredienser:
- 1 vildsvinsstek (ca 800g)
- 2 msk smör
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 2 dl hackade örter
Instruktioner:
Bind upp steken med steksnöre om den inte är nätad. Bryn steken runt om i olja tills den fått fin färg, lägg i smöret på slutet och ös över köttet. Lägg allt i en ugnssäker form. Smaksätt köttet med salt och svartpeppar. Rulla det sedan i örterna och ”gnugga” in dem i köttet så att det blir täckt av örter. Stek sedan köttet i ugn, 120 grader i ca 40 minuter till en innertemperatur på 55-60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp i fina skivor.
Senapsdressing
Ingredienser:
- 1 äggula
- 1 msk vit vinäger
- 1 msk fransk senap
- 1 msk honung
- 2 dl rapsolja
- 2 msk hackad färsk dragon
Instruktioner:
Blanda senap, ägg och vinäger. Vispa i oljan försiktigt med en tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt, svartpeppar och senap. Rör i den hackade dragonen.
Mango/Chilisås
Ingredienser:
- 1 dl mango chutney
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk finhackad röd chili
Instruktioner:
Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.