Hjortfilé med blomkålscreme och sparrispotatis
Ingredienser
- - 4 personer –
- 700g hjortfilémedaljonger,
- 8 st á ca 80g
- 1 msk färska rosmarinblad
- 1 msk enbär
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk flingsalt
- 2 st blomkålshuvud
- 1 dl grädde
- 1 dl kokosmjölk
- olivolja
- pressad citron
- mjölk
- 600g sparrispotatis
- viltsky
Tillagning
- Tillagning:
- Ansa blomkålen och koka den mjuk i mjölk. Låt rinna av och puréa i mixer tillsammans med grädde och kokosmjölk. Smaka av med olivolja, citron, salt och peppar. Sparrispotatisen kokas med skalet på, skalas och glaseras i smör med en nypa socker. Kör rosmarin, enbär, salt och svartpeppar i en kryddmixer eller matberedare till en ganska grov kryddblandning. Smaksätt medaljongerna med kryddan, grilla dem och servera tillsammans med sky, crème och potatis.