Lammstek

Cirka 6 personer

Ingredienser:

  • Ca 1,2 kg lammstek, urbenad
  • Steksnöre
  • 3 msk smör

Rub:

  • 1 msk rivet citronskal
  • 4 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 msk vit vinäger
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar

 

Instruktioner:

Blanda samman alla ingredienser till rubben. Torka steken med hushållspapper. Gnugga in rubben och bind upp steken med steksnöre. Bryn köttet runt om i smör och olja, lägg köttet i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 140 grader till kärntemperaturen 58 grader. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 15 minuter.

Skiva upp köttet och servera det tillsammans med steksky, potatis, grönsaker och sallad.

Posted in Lammrecept, Månadsrecept.