Svenskt viltkött
Näringsrikt och klimatsmart
previous arrow
next arrow
Slider

Rådjur

Rådjuret utgör ett välkänt inslag i den svenska faunan. Vid en försiktig bedömning uppskattar man antal djur till 800.000 individer. Rådjuret finns i hela landet men mest i södra och mellersta delarna. En råbock kan väga 30 kg i levandevikt och är en finsmakare ute i naturen. På dess matsedel står bl a örter och blad från olika lövträd, skott från sälg, asp och ek samt blad från höstsådda grödor. Köttet är mycket välsmakande och mört. En urbenad rådjurssadel gärna smaksatt med enbär och med vinbärsgelé därtill är en kulinarisk höjdpunkt!

  
  

Rådjurskött
Näringsvärde Per 100 gram
Proteiner 21g – 21,9 g
Kolhydrater 0 g
Fett 1,2 – 1,6
Energi innehåll Per 100 gram
Kcal 95,9 – 104
Kj    401 – 420