Risotto med medaljonger

4 personer

Ingredienser:

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja, mild
  • 1,5 dl risotto-ris
  • 2 dl vitt vin
  • 4–5 dl fond/buljong, gärna grönsak eller kyckling
  • 1,5 msk smör
  • 75g Västerbottenost, riven
  • 8 gröna sparris, råstekt
  • 2 dl skivad stekt svamp
  • 600g filé av till exempel rådjur, hjort eller ren

 Instruktioner:

Koka upp fonden håll den varm. Stek lök och vitlök sakta några minuter i oljan. Rör i riset och låt det steka ytterligare en minut till riset blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd successivt med varm fond och rör kontinuerligt. Efter cirka 20 minuter så är riskornen genomkokta men fortfarandes spänstiga. Tillsätt smör och ost, smaka av med salt och peppar.

Stycka köttet i små medaljonger och stek dem i smör. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med svamp, sparris och kött.

Posted in Rådjur/Renrecept.