Stektemperaturer / innertemperaturer för vilt och fågel
För att lyckas bättre med tillagning av vilt och fågel ger vi dig här en lista med stektemperaturer för våra olika produkter. Med X menas att Rött eller Medium inte rekommenderas för detta kött. Ladda ner pdf och skriv ut!
Innertemperatur Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Filé
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
52 57 65 110
Innertemperatur Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Stek
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
55 62 68 120
Innertemperatur Lamm- Filé
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
52 57 65 110
Innertemperatur Lamm- Stek
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
55 62 68 120
Innertemperatur Vildsvin- Filé
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X 67 72 110
Innertemperatur Vildsvin- Stek
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X 70 72 120
Innertemperatur Hare
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
52 57 65 110
Innertemperatur Kyckling- Filé
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X 67 72 110
Innertemperatur Gås- Helstekt
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X X 70 170
(220 mot slutet av stektiden)
Innertemperatur Anka- Helstekt
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X X 70 170
(220 mot slutet av stektiden)
Innertemperatur Kalkon- Filé
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X 67 72 110
Innertemperatur Kalkon- Helstekt
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X X 70 170
(220 mot slutet av stektiden)
