
Älgentrecôte med chorizo och parmesan
Älgentrecôte med chorizo och parmesan
4 personer
Ingredienser:
- 4 bitar älgentrecôte cirka 150g-200g per bit
- 100g färsk chorizokorv
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk Philadelphiaost
- 1 dl finriven parmesanost
- 800g tunt skivade rotfrukter, till exempel palsternacka, morot, persiljerot och potatis
- Olja till fritering
Instruktioner:
Ta bort skinnet på korven och grovhacka den. Stek den tills korven blir knaprig och smulig, ställ den åt sidan.
Vispa samman crèmefraiche med Philadelphia och parmesanost, smaksätt med salt och svartpeppar.
Fritera rotfrukterna i medelhög värme tills de är krispiga och gyllenbruna. Smaksätt köttet med salt och peppar, grilla eller stek det till önskad stekningsgrad. Servera köttet med ostcrème, chorizosmulor samt krispiga rotfrukter.