Kycklingshawarma med chili, ananas och fisksås


Kycklingshawarma med chili, ananas och fisksås
 
Ingredienser
  • 3 dl blandade morötter
  • ½ dl plockad koriander
  • ½ dl plockad mynta
  • 10 cm gurka
  • 1 st röd chili
  • 1-2 st salladslök
  • 4 msk socker
  • 8 msk vatten
  • 4 msk fisksås
  • 1 st vitlöks klyfta
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl rostade sesamfrö
  • 1 dl rostade fröer, solros, pumpa tex
  • 300 g kycklingfilé
  • kryddblandning- olika pepparsorter-paprika
  • ¼ färsk ananas
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 st lime, zest
Tillagning
  1. Sallad – Skala och strimla morötterna tunt, använd en mandolin.
  2. Skala och kärna ur gurkan och träna. Skiva lökarna tunt.
  3. Dressing: Värm vatten med socker i en kastrull tills sockret löst upp sig. Mixa vitlök med fisksås, limejuice och sockerlagen.
  4. Slå lagen över grönsakerna och sila av innan servering
  5. Kyckling: Skala och ta bort roten ananasen och tärna i små kuber, strimla ner chilin och lägg i en bunke med sesamolja, limezesten och olivolja.
  6. Strimla kycklingen och stek i smör och olja med kryddblandningen avsluta med att vända i fröerna och sesamfröna
  7. Blanda köttet med ananasen. Låt stå och dra fram tills servering
  8. Servering:
  9. Bred yoghurten på brödet, lägg på kycklingen och toppa med grönsakerna, mynta och koriander. Rulla ihop och ÄT..

 

Ugnsbakad lammstek till påsk


Lamm, sparris, spetskål och dill i syrad grädde
 
Ingredienser
  • 4 personer
  • 800g Lammstek
  • 10st timjan kvistar
  • 1st solovitlök
  • 1st spetskålshuvud
  • 10st sparris
  • 2st schalottenlök
  • 8st potatisar, färska kokta
  • 2dl syrad grädde
  • 1 knippe dill
  • smör
  • citronjuice
  • salt & peppar
Tillagning
  1. Beredning:
  2. Lamm: Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om, baka klart i ugn på 150 grader till 58-60grader i kärntemp. Tag ut och låt vila innan tranchering.
  3. Grönt: Skär ner kålen i strimlor
  4. Rensa sparrisen och skär ner den på skrå i 5cm bitar, skala och hacka löken fint.
  5. Dela potatisen i halvor
  6. Sautera upp kålen i lite smör tillsammans med sparrisen, lägg i potatisen.
  7. Slå på grädden och sjud i 2-3 min, smaka av med salt, peppar och citronjuice
  8. Vänd till sist i grov hackad dill
  9. Tranchera upp köttet och servera med de goda grönsakerna
  10. Våra produkter går att köpa på de flesta livsmedelsbutiker och matkedjor i Sverige.