Ingredienser:

  • 2 msk smör
  • 800 g viltfärs, till exempel älgfärs
  • 100 g tärnat rökt fläsk
  • 4 klyftor vitlök, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 gula lökar, i tunna båtar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossad tomat
  • 2 msk koncentrerad kalvfond

Kryddor:

  • 1 lagerblad, 1 msk torkad oregano, 2 kvistar färsk timjan, 1 tsk rökt paprika
  • salt och svartpeppar
  • 1 förpackning stora, kokta vita bönor

 

Instruktioner:

Hetta upp smöret i en rymlig kastrull. Bryn lök, vitlök, fläsk och viltfärs tills det fått färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor, låt det bryna någon minut till. Rör i krossad tomat och fond, häll i vatten tills vätskan täcker kött och grönsaker. Låt grytan koka långsamt i 2 timmar. Späd med vatten om det behövs. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil. Rör i bönorna och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Smaka av och servera tillsammans med inlagd gurka och gräddfil.

Posted in Älgrecept.