Vild sjömansbiff

4 personer

Ingredienser:

  • 500 g rådjursfärs
  • 3 msk smör
  • 3 gula lökar
  • 8 mjöliga potatisar
  • 4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat
  • 3 dl öl, välj Din favorit
  • 2 lagerblad
  • Några kvistar timjan

Instruktioner:

Smaksätt färsen med salt och peppar. Forma 12 små runda biffar och stek dem på hög värme i 1 msk smör tills de blivit gyllenbruna. Skala och skär löken i halvcentimeter tjocka klyftor. Stek dessa långsamt i 2 msk smör tills de blivit vackert bruna, det tar ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i halvcentimeter tjocka skivor. Varva potatis, biffar och lök i en ugnsfast form. Koka upp fonden med ölet, lägg i lagerblad och timjan. Smaka av med salt och peppar (fonden skall ha kraftig smak). Slå den heta fonden i formen och grädda 30–40 minuter i 200 grader. Täck med folie om potatisen blir bränd i topparna.

Posted in Rådjur/Renrecept.