Ingredienser:
- 1 silverlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liten färsk ananas
- 1 msk koncentrerad apelsinjuice
- 2,5 msk mild vit vinäger
- 0,5 – 1 tsk chilipulver, mängd beroende på styrka
- 1 tsk oregano, torkad
- 1 tsk spiskummin, mald
- 1 msk jalapeños, skivade
- 600g vildsvin, karré i 0,5 cm tjocka skivor
- 1 dl grovhackad koriander eller storbladig persilja
- 8 mindre tortillabröd
- salsa
- limeklyftor
Instruktioner:
Skala lök och vitlök, dela dem i bitar och lägg dem i en mixer. Skala ananasen och lägg en tredjedel i mixern (spara resten). Tillsätt sedan juice, vinäger, chilipulver, oregano, spiskummin och chipotle. Mixa några minuter tills det blir en slät marinad. Lägg köttet i en tät påse, slå på marinaden och låt det marinera 8 timmar i kylen.
Skiva ananasen och tag bort den hårda stocken i mitten. Tag upp köttet ur marinaden och låt den rinna av. Grilla eller stek kött och ananas på grill eller i ugn tills det är genomstekt och krispigt. Lägg över på skärbräda och tärna kött och ananas. Lägg det sedan i tortillabröd, lägg på en sked salsa, strö över koriander och toppa med limeklyfta.