Vildsvin chimichurri

4 personer

Ingredienser:

  • 600g vildsvinsytterfilé

Till chimichurrin:

  • 1 dl finhackad bredbladig persilja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk pressad lime
  • 0,5 dl finhackad schalottenlök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk finhackad färsk röd chili

 

 

 

 

 

Instruktioner:

Börja med chimichurrin, vispa samman alla ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar. Putsa och torka av köttet. Bryn det hastigt på hög värme. Lägg det sedan i en ugnssäker form och smaksätt med salt och svartpeppar. Skeda på chimichurrin under tillagningen så att ytan blir glaserad. Lägg köttet på serveringstallrikar och skeda på mera chimichurri, servera tillsammans med klyftpotatis och grönsaker.

Posted in Vildsvinsrecept.