Vildsvinsstek

4–6 personer

  • 1 vildsvinsstek, ca 1 kg
  • 1 msk olja + 1 msk smör

Torka ytan på köttet med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och bryn steken runt om i oljan. Tillsätt smöret och ös steken med det brynta smöret. Lägg över steken i en ugnsfast form och stek vidare i ugn, 120 grader tills kärntemperaturen är 72 grader. När köttet är klart, rulla in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 10 minuter på skärbrädan innan Du skär upp det.

Tillbehör:

Äppelmos med pepparrot

  • 1 kg äpplen (skalade, urkärnade och klyftade) *
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk citron, saften av
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 bit pepparrot, färsk

Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över 1 dl vatten samt citronsaft. Koka upp på svag värme, skumma av och låt äpplena sjuda i 15 minuter. Rör om ett par gånger. När äpplena är mosiga, strö över citronsyran och vispa kraftigt. Slå upp i rena burkar och förvara i kylen. Till vildsvinet passar detta äpplemos smaksatt med färsk-riven pepparrot per­fekt!

* Man kan självklart köpa färdig äppel­mos om man inte vill koka egen!

Print Friendly, PDF & Email
Posted in Vildsvinsrecept.