Viltfilé
Ingredienser
- Ingredienser:
- 8 port.
- Ren, älg eller hjortfilé 700-800 g
- Salt, peppar
- Murklor, 3 burkar, konserv
- 1 gul lök
- crème fraiche
- Chilisås
- Smör till stekning
- Mörk oxbuljongtärning
- Vatten
Tillagning
- Tillagning:Torka och putsa filén. Gnid in den med salt och peppar och bryn den väl i smör i en gryta. Späd med 1 dl buljong och låt den eftersteka på svag värme ca 15-20 min. beroende på hur tjock filén är.
- Fräs murklorna och löken i en het panna några minuter tills vätskan från svampen avdunstat. Salta och peppra.
- Skär upp filéerna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. Späd stekskyn med ytterliggare vatten eller buljong, tillsätt crème fraichen, koka upp och red ev. med lite arrowrot utrört i lite vatten. Smaka av med lite chilisås, några droppar citronsaft, salt och peppar om så behövs. Häll såsen över köttet, lägg svampfräset bredvid. Garnera med tomathalvor, harricot verts, persilja, ättiksgurka m mServera med råstekt potatis, grönsallad och rönnbärsgelé.