Älg

Säsong 

7 sep - 31 jan

Näringsvärde Per 100g

Protein: 
22
 g
Kolhydrater: 
0
 g
Fett: 
1.2
 g
Energi: 
100
 Kcal  
414
 Kj

Älg

Älgen är vårt största och mest sägenomspunna klövvilt. Äldre tjurar kan i något enstaka fall nå en boghöjd på 2 meter och väga upp emot 900 kg. Det vanligaste är dock en levandevikt på 300-600 kg. Att en slöjdimmig morgon få uppleva en älgs majestätiska flykt över ett öppet fält är en optimal naturupplevelse. Trots sin storlek rör den sig förvånansvärt smidigt och förflyttar sig snabbt om den får vittring på någon fara. Vi har sedan urminnes tider jagat älg i Sverige och man räknar idag med en årlig avskjutning på 100.000 djur. Förutom människans jakt och trafikolyckor faller en del älgar offer för björn och varg. En vuxen älg äter upp till 50 kg växtdelar per dygn. Det magra och proteinrika köttet har en genuin viltsmak men kan med fördel användas i många traditionella rätter.

Älg

- Sortiment

Älgrostbiff
Ingredienser
Älggrytkött
Ingredienser
Älgbogstek
Ingredienser
Älgytterlår
Ingredienser
Älginnanlår
Ingredienser
Älgstek fransyska
Ingredienser
Älgryggbiff
Ingredienser
Älgentrecote
Ingredienser
Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.