Rådjur
Säsong
16 aug - 31 jan
Näringsvärde Per 100g
Protein:
21 - 21.9
g
Kolhydrater:
0
g
Fett:
1.2 - 1.6
g
Energi:
95.9 - 104
Kcal
401 - 420
Kj
Rådjur
Rådjuret utgör ett välkänt inslag i den svenska faunan. Vid en försiktig bedömning uppskattar man antal djur till 800.000 individer. Rådjuret finns i hela landet men mest i södra och mellersta delarna. En råbock kan väga 30 kg i levandevikt och är en finsmakare ute i naturen. På dess matsedel står bl a örter och blad från olika lövträd, skott från sälg, asp och ek samt blad från höstsådda grödor. Köttet är mycket välsmakande och mört. En urbenad rådjurssadel gärna smaksatt med enbär och med vinbärsgelé därtill är en kulinarisk höjdpunkt!
Rådjur
- Sortiment
Rådjursinnanlår
Rådjursinnanlår
Rådjursrostbiff
Rådjursrostbiff
Rådjurs-ytterfile
Rådjurs-ytterfile
Rådjur-stek
Rådjur-stek
Rådjurs-grytkött
Rådjur rökt
Rådjurs-bog
Rådjurstek med ben
Rådjurs-sadel
Rådjurinnerfile