Rådjur

Säsong 

16 aug - 31 jan

Näringsvärde Per 100g

Protein: 
21 - 21.9
 g
Kolhydrater: 
0
 g
Fett: 
1.2 - 1.6
 g
Energi: 
95.9 - 104
 Kcal  
401 - 420
 Kj

Rådjur

Rådjuret utgör ett välkänt inslag i den svenska faunan. Vid en försiktig bedömning uppskattar man antal djur till 800.000 individer. Rådjuret finns i hela landet men mest i södra och mellersta delarna. En råbock kan väga 30 kg i levandevikt och är en finsmakare ute i naturen. På dess matsedel står bl a örter och blad från olika lövträd, skott från sälg, asp och ek samt blad från höstsådda grödor. Köttet är mycket välsmakande och mört. En urbenad rådjurssadel gärna smaksatt med enbär och med vinbärsgelé därtill är en kulinarisk höjdpunkt!

Rådjur

- Sortiment

Rådjurgrytkött
Ingredienser
Rådjur rökt
Ingredienser
Rådjurbog
Ingredienser
Rådjurstek med ben
Ingredienser
Rådjursadel
Ingredienser
Rådjurinnerfile
Ingredienser
Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.