Vildsvin

Säsong 

16 apr - 15 feb

Näringsvärde Per 100g

Protein: 
23
 g
Kolhydrater: 
0
 g
Fett: 
1.3
 g
Energi: 
104
 Kcal  
436
 Kj

Vildsvin

Vildsvinets historia i Sverige går 8.000 år tillbaka i tiden. Efter att blivit utrotat på 1800-talet har den dock på nytt etablerat sig. Rymningar från vilthägn på 70- och 80-talet har inneburit att stammen fått ett kraftigt uppsving i de södra och mellersta delarna av Sverige. Vildsvinet är ett mycket skyggt djur och visar sig sällan i dagsljus. Levandevikten på en stor galt kan komma upp till 250 kg men på kontinenten finns individer på över 400 kg. Det finns många spännande vildsvinsrätter att botanisera bland. En delikatess är tunna skivor av rökt vildsvinskött med pepparrot och tunnbröd.

Vildsvin

- Sortiment

Vildsvinskarre marinerad
Ingredienser
Vildsvinsbog med ben
Ingredienser
VIldsvinsskinka kokt rimmad
Ingredienser
Vildsvinsskinka, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E 301, konserveringsmedel E 250, stabiliseringsmedel E 450.
Vildsvinssadel
Ingredienser
Vildsvinsinnerfile
Ingredienser
Wienerkorv
Ingredienser
Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.