Älggryta med svamp & senap

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Älggryta med svamp & senap   Ingredienser 4 personer – 700g grytbitar av älg 300g champinjoner 300g palsternackor 300g steklök 3 msk Colman’s senapspulver 3 msk mango chutney viltfond Tillagning Tillagning: Skala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn … Läs mer

Älgentrecote med svamp och päron

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Älgentrecote med svamp och päron   4 personer Ingredienser 700-800g Älg eller Älgkalv Entrecote från ÅkeP 300g svamp, t ex shiitake och kastanjechampinjoner 2 små päron smör, flingsalt och svartpeppar 4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat 800g fast … Läs mer

Hjortrostbiff med linser och sky

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Hjortrostbiff med linser och sky   Hjortrostbiff med linser och sky 4 personer Ingredienser 700-800g hjortrostbiff från ÅkeP 6 dl svarta linser 2 nypor babyspenat 1 ask pärl eller cocktailtomater 2 dl tunt skivad schalottenlök Olivolja Steksky Flingsalt och … Läs mer

Vildsvinsrygg med pressad potatis och tranbärssås

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Vildsvinsrygg med pressad potatis och tranbärssås   4 personer Ingredienser 2 msk smör 700-800g vildsvinsrygg från ÅkeP 25g smör 0,25 dl vetemjöl 3 dl sky, hemkokt eller från koncentrat 1 dl grädde 40% 1 msk ädelost 1 msk svart … Läs mer

Ragu på rådjur och rödvin

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Ragu på rådjur och rödvin   6 personer Ingredienser ca 1,2 kg grytbitar av rådjur från ÅkeP 200g magert rökt sidfläsk 2 st palsternackor 2 små gula lökar 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 3 dl kalvbuljong (egen eller … Läs mer

Anka med kål och misopuré

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Anka med kål och misopuré   3-4 personer Ingredienser 1 hel anka från ÅkeP 1,5 dl salt 0,75 dl flytande honung 5 dl tärnade rotfrukter och lök 5 dl kycklingfond, hemlagad eller från koncentrat 2 dl rödvin 1 dl … Läs mer

Älgryggbiff med råstekta rotfrukter

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Älgryggbiff med råstekta rotfrukter   Älgryggbiff med råstekta rotfrukter 4 personer Ingredienser ca 600-800g älgryggbiff från ÅkeP, 4 biffar 300g skalad fast potatis 300g skalad palsternacka 300g skalad morot smör och rapsolja 1 dl finhackad scharlottenlök 100g färska kantareller, … Läs mer

Åkes pulled pork

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Åkes pulled pork   Ingredienser Ca. 8 personer 1,5 kg vildsvinskarré 2 st gula lökar 1 flaska Sweet Baby Ray’s Original BBQ Sauce flingsalt och svartpeppar Till servering: Salladsgrönsaker Tomatsalsa Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce Philadelphiaost Bröd, t ex … Läs mer

Krispig anka med kronärtscreme

Detta galleri innehåller 1 bild.

            Print Krispig anka med kronärtscreme   Ingredienser 2 st. ankbröst, stora 150g kronärskockor, inlagda 1 dl creme fraiche 12 skivor baguette, tunna skivor olja, örter och olivolja gula och röda tomater Tillagning Kör kronärtskockan … Läs mer

Åkes Lammroulade

Detta galleri innehåller 2 bilder.

            Print Åkes Lammroulade   Ingredienser – 4 personer – 1 bit lammbringa från ÅkeP 1 hel vitlök 2 liter kycklingfond, hemlagad eller från koncentrat 2 st gula lökar persilja, morot, palsternacka, svartpeppar, flingsalt BBQ-sås, … Läs mer

Åkes Ankburgare

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Åkes Ankburgare   Ingredienser – 4 personer – 500g ankfärs från ÅkeP 1 dl mjölk 3% 1,5 msk mannagryn 1 ägg 8 skivor gott bröd 2 små rödlökar balsamicovinäger och honung 1 dl parmesanost, tunna skivor svartpeppar och flingsalt … Läs mer

Kalkonstek med gräddsås

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Kalkonstek med gräddsås   Ingredienser – 4 till 6 personer – 1 st ÅkeP kalkonstek 200g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och selleri, i fina bitar smör, flingsalt, svartpeppar 1 dl kyckling buljong 1 dl vispgrädde 2 msk japansk … Läs mer

Helstekt kalkonstek

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Helstekt kalkonstek   Ingredienser – 4 till 6 personer – 1 st ÅkeP kalkonstek 800g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och selleri, i fina bitar smör, flingsalt, svartpeppar 2 dl kyckling buljong 2 msk japansk soja 1 msk svart … Läs mer

ÅkeP´s favoritsås

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print ÅkeP´s favoritsås   med friska äpplen och fetaost Ingredienser 4 PERSONER 5 dl crème fraiche 1 vitlöksklyfta, skalad 150 gram fetaost 2 äpplen 1 citron, saft och skal Tillagning Mixa samman crème fraiche, vitlök, citronskal, citronsaft, och fetaost i … Läs mer

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Grillad vildsvinsfilé   Grillad vildsvinsfilé med marinad gjord på kaffe, chili och lönnsirap. Serveras med fräsch sommarsallad. Ingredienser Marinad med kaffe, chili och lönnsirap 4 PERSONER 1 dl lönnsirap 1 dl olja ½ chilifrukt, finhackad 2 dl starkt kaffe … Läs mer

Vild cheeseburgare

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Vild cheeseburgare   Ingredienser 4 personer 500g viltfärs, gärna grovmalen 1 st ägg 2 msk rostad/friterad lök 4 skivor ost 4 st mini ciabatta salladsgrönsaker Sweet Baby Ray’s BBQ-sås, välj Din favorit Tillagning Blanda färs med lök, ägg och … Läs mer

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Vild sushi   Ingredienser Sushi-ris 250g sushiris 3,5 dl vatten 0,5 tsk salt 3 msk risvinäger 3 msk socker Sushi – rulle 3 ark sushi nori 1 dl japansk soja wasabipasta 200g hjortytterfilé 1 st mango ärtskott Tillagning Tillagning: … Läs mer

Kalkonklubba

Print Kalkonklubba   Ingredienser 1 st kalkonklubba 0,5 st Citron Svartpeppar Salt Tillagning Blanda ingredienserna till en marinad och smörj in kalkonklubban noga. Sätt sedan in den i ugnen (ca 225 grader i en timma), vänd efter halva tiden. Använd … Läs mer

Senapsgrilljering till julig vildsvinsskinka

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Senapsgrilljering till julig vildsvins-skinka   Ingredienser 1 st ägg 3 msk honung 4 msk senapspulver, t ex Colman’s 1,5 dl ströbröd 2 msk korvsenap 1 msk majsstärkelse, t ex Maizena Tillagning Blanda senapspulver med ägg, senap, honung och ströbröd. … Läs mer

Älgryggbiff med palsternacksraggmunk, sky & rostad broccoli

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Älgbiff med palsternacksraggmunk, sky & rostad broccoli   Vintips: 90630, 3994, 3925, 2305 Ingredienser 4 personer ca. 800g älgryggbiff 4 biffar 900g skalad potatis 300g skalad palsternacka 1 stort ägg 1 msk mjöl smör och olja till stekning salt … Läs mer

Viltstek

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Viltstek   Ingredienser Ingredienser: ren-, älg- eller hjortstek ca 1 kg Enbär krossade 10 Set. Salt och peppar Kantareller 1 burk Sås: smör 1 ½ Vetemjöl 2 ½ msk Sky och svampspad 4 dl Grädde Mesost, riven 2 msk … Läs mer