Älggryta med svamp & senap

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Älggryta med svamp & senap   Ingredienser 4 personer – 700g grytbitar av älg 300g champinjoner 300g palsternackor 300g steklök 3 msk Colman’s senapspulver 3 msk mango chutney viltfond Tillagning Tillagning: Skala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn … Läs mer

Åkes pulled pork

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Åkes pulled pork   Ingredienser Ca. 8 personer 1,5 kg vildsvinskarré 2 st gula lökar 1 flaska Sweet Baby Ray’s Original BBQ Sauce flingsalt och svartpeppar Till servering: Salladsgrönsaker Tomatsalsa Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce Philadelphiaost Bröd, t ex … Läs mer

Krispig anka med kronärtscreme

Detta galleri innehåller 1 bild.

            Print Krispig anka med kronärtscreme   Ingredienser 2 st. ankbröst, stora 150g kronärskockor, inlagda 1 dl creme fraiche 12 skivor baguette, tunna skivor olja, örter och olivolja gula och röda tomater Tillagning Kör kronärtskockan … Läs mer

Åkes Lammroulade

Detta galleri innehåller 2 bilder.

            Print Åkes Lammroulade   Ingredienser – 4 personer – 1 bit lammbringa från ÅkeP 1 hel vitlök 2 liter kycklingfond, hemlagad eller från koncentrat 2 st gula lökar persilja, morot, palsternacka, svartpeppar, flingsalt BBQ-sås, … Läs mer

Åkes Ankburgare

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Åkes Ankburgare   Ingredienser – 4 personer – 500g ankfärs från ÅkeP 1 dl mjölk 3% 1,5 msk mannagryn 1 ägg 8 skivor gott bröd 2 små rödlökar balsamicovinäger och honung 1 dl parmesanost, tunna skivor svartpeppar och flingsalt … Läs mer

Kalkonstek med gräddsås

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Kalkonstek med gräddsås   Ingredienser – 4 till 6 personer – 1 st ÅkeP kalkonstek 200g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och selleri, i fina bitar smör, flingsalt, svartpeppar 1 dl kyckling buljong 1 dl vispgrädde 2 msk japansk … Läs mer

Helstekt kalkonstek

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Helstekt kalkonstek   Ingredienser – 4 till 6 personer – 1 st ÅkeP kalkonstek 800g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och selleri, i fina bitar smör, flingsalt, svartpeppar 2 dl kyckling buljong 2 msk japansk soja 1 msk svart … Läs mer

ÅkeP´s favoritsås

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print ÅkeP´s favoritsås   med friska äpplen och fetaost Ingredienser 4 PERSONER 5 dl crème fraiche 1 vitlöksklyfta, skalad 150 gram fetaost 2 äpplen 1 citron, saft och skal Tillagning Mixa samman crème fraiche, vitlök, citronskal, citronsaft, och fetaost i … Läs mer

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Grillad vildsvinsfilé   Grillad vildsvinsfilé med marinad gjord på kaffe, chili och lönnsirap. Serveras med fräsch sommarsallad. Ingredienser Marinad med kaffe, chili och lönnsirap 4 PERSONER 1 dl lönnsirap 1 dl olja ½ chilifrukt, finhackad 2 dl starkt kaffe … Läs mer

Vild cheeseburgare

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Vild cheeseburgare   Ingredienser 4 personer 500g viltfärs, gärna grovmalen 1 st ägg 2 msk rostad/friterad lök 4 skivor ost 4 st mini ciabatta salladsgrönsaker Sweet Baby Ray’s BBQ-sås, välj Din favorit Tillagning Blanda färs med lök, ägg och … Läs mer

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Vild sushi   Ingredienser Sushi-ris 250g sushiris 3,5 dl vatten 0,5 tsk salt 3 msk risvinäger 3 msk socker Sushi – rulle 3 ark sushi nori 1 dl japansk soja wasabipasta 200g hjortytterfilé 1 st mango ärtskott Tillagning Tillagning: … Läs mer

Kalkonklubba

Print Kalkonklubba   Ingredienser 1 st kalkonklubba 0,5 st Citron Svartpeppar Salt Tillagning Blanda ingredienserna till en marinad och smörj in kalkonklubban noga. Sätt sedan in den i ugnen (ca 225 grader i en timma), vänd efter halva tiden. Använd … Läs mer

Senapsgrilljering till julig vildsvinsskinka

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Senapsgrilljering till julig vildsvins-skinka   Ingredienser 1 st ägg 3 msk honung 4 msk senapspulver, t ex Colman’s 1,5 dl ströbröd 2 msk korvsenap 1 msk majsstärkelse, t ex Maizena Tillagning Blanda senapspulver med ägg, senap, honung och ströbröd. … Läs mer

Älgryggbiff med palsternacksraggmunk, sky & rostad broccoli

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Älgbiff med palsternacksraggmunk, sky & rostad broccoli   Vintips: 90630, 3994, 3925, 2305 Ingredienser 4 personer ca. 800g älgryggbiff 4 biffar 900g skalad potatis 300g skalad palsternacka 1 stort ägg 1 msk mjöl smör och olja till stekning salt … Läs mer

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Viltstek   Ingredienser Ingredienser: ren-, älg- eller hjortstek ca 1 kg Enbär krossade 10 Set. Salt och peppar Kantareller 1 burk Sås: smör 1 ½ Vetemjöl 2 ½ msk Sky och svampspad 4 dl Grädde Mesost, riven 2 msk … Läs mer

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Ragu på vilt   Ingredienser Ingredienser: 600 g älg- eller rådjursbog 1 gul lök 1 bit rotselleri 2 msk smör 2 msk vetemjöl Ca 4 dl buljong 1-11/2 tsk salt 1 krmt vit eller svartpeppar 1 tsk timjan ½ … Läs mer

Ankbröst med bärsås, råstekta grönsaker & färskpotatis

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print   Vintips till denna rätt: 2163 16381 22562 Ingredienser 4 personer 2 st Åke P’s Ankbröst tärnade rotfrukter 1 lök 1 morot 1 palsternacka 5 dl kycklingfond 4-6 msk balsamvinäger av god kvalitet 1 dl torkade blåbär eller tranbär … Läs mer

Renfilé med svamprisotto och kryddkrutonger

Print Renfilé med svamprisotto och kryddkrutonger   Vintips : 6470, 2214, 2811 Ingredienser – 4 personer – 600-800g Renfilé 360g arborioris 200g svamp 50g schalottenlök, hackad 50g parmesan 1 dl vispgrädde 2 skivor landgångsbröd Till kryddolja: olja 25g ruccola 3g … Läs mer

Ankbröst med mjukstekt svamp & potatiscappuccino

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Ankbröst med mjukstekt svamp & potatiscappuccino   Ingredienser – 4 personer – 2 st ankbröst 600g svamp, t.ex. skogschampinjoner och shiitake 2 dl hackad schalottenlök 75g smör 2 msk hackade örter 600g potatis, t.ex. ratte eller mandelpotatis 2 dl … Läs mer

Anka med svampcappuccino och glacerade rotfrukter

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Anka med svampcappuccino och glacerade rotfrukter   Ingredienser – 4 personer – 2 st ankbröst, stora 3 dl grädde 1 l kycklingfond 400g svamp 2 dl hackad schalottenlök mild olivolja 2 dl minimjölk 800g blandade rotfrukter i stavar 0,5 … Läs mer

Varm rotfrukts BBQ

Detta galleri innehåller 1 bild.

Print Varm rotfrukts BBQ   Ingredienser – som tillbehör till 4 portioner – 400g rotfrukter t.ex. morötter, palsternacka och lök 1 msk rapsolja 1 ½ dl BBQsås, gärna Sweet Baby Ray´s Sambal oelek, salt och pressad lime Tillagning Tillagning: Skala … Läs mer