Renfilé med svamprisotto och kryddkrutonger

Dela recept
Ren
Innertemperatur -
Ren
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
62
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
68
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
120
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

600-800g Renfilé

360g arborioris

200g svamp

50g schalottenlök, hackad

50g parmesan

1 dl vispgrädde

2 skivor landgångsbröd

Till kryddolja:

olja

25g ruccola

3g wasabipulver

5g flingsalt

1 dl majs eller rapsolja

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Börja med att hetta upp oljan till 65°C. Kör de andra oljeingredienserna i en mixerkanna, tillsätt den varma oljan och mixa allt slätt och grönt. Koka riset i kort om vatten och eventuellt någon god buljong. När riset börjar kännas färdigt så övergå till grädde, tillsätt riven parmesan och smörstekt schalottenlök och svamp. Koka samman till en krämig risotto, smaka av med salt och svartpeppar. Skär landgångsbröden i långa stavar, pensla på kryddoljan och rosta brödstavarna till knapriga krutonger. Bryn renfilén och stek den sedan på försiktig värme i ugnen (Se stektemperaturer). Arrangera allt på fat eller tallrikar.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.