Vild chiligryta

Dela recept
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

800g viltgrytbitar

2 msk kallpressad rapsolja

200g rökt fläsk,tärnat

1 stor gul lök, grovhackad

2 klyftor vitlök, krossad

1 bit rotselleri, tärnad

3 msk tomatpuré

1 röd chili, urkärnad och skivad

1 liten röd paprika, urkärnad i bitar

1 liten gul paprika, urkärnad i bitar

1 tsk spiskummin, mald

2 tsk oregano, torkad

1 tsk koriander, mald

2 tsk rökt paprikapulver

1 msk socker

1,5 msk vit vinäger

4 dl kycklingfond, hemlagad eller från koncentratsalt & svartpeppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kött och grönsaker i omgångar och lägg det i en gryta. Lägg i kryddor, socker, vinäger och fond och låt det koka upp. Låt grytan sjuda försiktigt 3-4 timmar under lock tills köttet är riktigt mört. Smaka av med salt, peppar, chili och kryddor.Servera chilin med gräddfl, bröd, inläggningar och grönsaker.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.