Helstekt vildsvinsstek

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

1 vildsvinsstek (ca 800g)

2 msk smör

2 msk kallpressad rapsolja

2 dl hackade örter

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Bind upp steken med steksnöre om den inte är nätad. Bryn steken runt om i olja tills den fått fin färg, lägg i smöret på slutet och ös över köttet. Lägg allt i en ugnssäker form. Smaksätt köttet med salt och svartpeppar. Rulla det sedan i örterna och ”gnugga” in dem i köttet så att det blir täckt av örter. Stek sedan köttet i ugn, 120 grader i ca 40 minuter till en innertemperatur på 55-60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp i fina skivor.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.