Kycklingshawarma med chili, ananas och fisksås

Dela recept
Kyckling
Innertemperatur -
Kyckling
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

3 dl blandade morötter

½ dl plockad koriander

½ dl plockad mynta

10 cm gurka

1 st röd chili

1-2 st salladslök

4 msk socker

8 msk vatten

4 msk fisksås

1 st vitlöks klyfta

1 dl limejuice

1 dl rostade sesamfrö

1 dl rostade fröer, solros, pumpa tex

300 g kycklingfilékryddblandning- olika pepparsorter-paprika

¼ färsk ananas

3 msk olivolja

2 msk sesamolja

1 st lime, zest

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Sallad – Skala och strimla morötterna tunt, använd en mandolin.Skala och kärna ur gurkan och träna. Skiva lökarna tunt.Dressing: Värm vatten med socker i en kastrull tills sockret löst upp sig. Mixa vitlök med fisksås, limejuice och sockerlagen.Slå lagen över grönsakerna och sila av innan serveringKyckling: Skala och ta bort roten ananasen och tärna i små kuber, strimla ner chilin och lägg i en bunke med sesamolja, limezesten och olivolja.Strimla kycklingen och stek i smör och olja med kryddblandningen avsluta med att vända i fröerna och sesamfrönaBlanda köttet med ananasen. Låt stå och dra fram tills serveringServering:Bred yoghurten på brödet, lägg på kycklingen och toppa med grönsakerna, mynta och koriander. Rulla ihop och ÄT..

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.