Älggryta med-lingon

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

500 g älggrytbitar

2 små gula lökar

2 små palsternackor

2 små morötter

1 bit rotselleri

2 msk smör

2 msk tomatpuré

2 lagerblad

1 kvist timjan

2 dl rött vin

Ca 1 liter fond/buljong, till exempel kalv

1 dl färska eller frysta lingon

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Skala och skär lök och rotfrukter i fina bitar. Bryn köttet och grönsakerna i smöret tills det fått fin färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det steka ytterligare 1 minut. Slå i vin och fond och låt det koka ca 1,5 timmar tills köttet är mört. Rör i lingonen och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt potatis och lite extra lingon på toppen.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.