Vild chiligryta

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

2 msk smör

800 g Älgfärs

100 g tärnat rökt fläsk

4 klyftor vitlök, skivade

1 röd chili, skivad

2 gula lökar, i tunna båtar

2 msk tomatpuré

2 burkar krossad tomat

2 msk koncentrerad kalvfond

Kryddor:

1 lagerblad,

1 msk torkad oregano,

2 kvistar färsk timjan,

1 tsk rökt paprika

salt och svartpeppar

1 förpackning stora, kokta vita bönor

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Hetta upp smöret i en rymlig kastrull. Bryn lök, vitlök, fläsk och viltfärs tills det fått färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor, låt det bryna någon minut till. Rör i krossad tomat och fond, häll i vatten tills vätskan täcker kött och grönsaker. Låt grytan koka långsamt i 2 timmar. Späd med vatten om det behövs. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil. Rör i bönorna och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Smaka av och servera tillsammans med inlagd gurka och gräddfil.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.