Älgytterfile med råmarinderade rotfrukter

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

4 personer

600g älgytterfilé

1 kg tunt skivade grönsaker

1 msk vit vinäger

2 msk olja

1 msk honung

0,5 dl vetemjöl

5 dl viltfond, hemlagad eller från koncentrat

1 dl grädde

0,5 dl messmör

1 msk japansk soja

1 msk smör

1 msk rapsolja

2 dl kokta linser

1 dl färska blåbär

spenatblad

salt & peppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Börja med att marinera grönsakerna. Lägg grönsakerna i en bunke, slå på vinäger olja ochhonung, krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera ca. 1 timme i rumstemperatur.Bryn köttet i smör och olja på hög värme. Lägg det i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 110° till önskad stekningsgrad. Pudra mjöl i stekpannan och rör så att smöret och mjölet blandar sig. Slå i fonden och koka kraftigt i någon minut under omrörning. Tillsätt grädde och messmör och låt sjuda ytterligare några minuter, smaka av med salt och peppar. Värm linserna försiktigt och låt dem rinna av i sil. Lägg upp grönsakerna i botten på tallrikarna, toppa med några fina skivor kött, ringla på såsen och strö på linser, blåbär och spenatblad.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.