Älgpanna med svamp

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

600-800g älgryggbiff

2 msk smör

200g svamp, t ex champinjoner och

ostronskivling

1 dl finhackad schalottenlök

1 dl sherry

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 msk vit balsamicovinäger

2 dl grädde

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Stycka köttet i 8 bitar. Krydda med salt och peppar, stek köttet på båda sidor i smör och lägg det åt sidan. Stek lök och svamp i samma panna och slå i sherry, fond och vinäger. Rör i grädden och lägg tillbaka köttet. Låt koka några minuter och smaka av såsen. Servera älgpannan med t ex pressad potatis och grönsaker.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.