Anka med svampcappuccino och glacerade rotfrukter

Dela recept
Anka
Innertemperatur -
Anka
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

2 st ankbröst, stora

3 dl grädde

1 l kycklingfond

400g svamp

2 dl hackad schalottenlökmild olivolja

2 dl minimjölk

800g blandade rotfrukter i stavar

0,5 dl mango chutney

2 msk pressad citron

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Gör så här:Svetta svamp och lök i lite olja utan att det får färg. Späd medgrädde och buljong, låt det sedan koka i ca 30 minuter. Mixa iblender eller med stavmixer tills soppan blivit slät och silagenom finmaskig sil. Smaka av med salt, peppar och lite citron.Slå upp soppan i varma koppar, spara 1 dl som körs medstavmixer tillsammans med kall minimjölk till ett trevligt skumatt toppa kopparna med (smaksätt gärna med tryffelolja).Mixa samman chutney och citron tillsammans medlite olja samt salt och svartpeppar. Glasera rotfrukternaoch rosta dem i het ugn. Skinnsidan på ankbröstensnittas, saltas och peppras. Bryn sedan hastigt ochefterstek på galler i ugn 100°C, till en innertemppå 58°C. Låt dem därefter vila i ca 20 minuter.Vid servering stek brösten en kort stund påskinnsidan tills de blivit krispiga. Skiva uppoch arrangera tillsammans med Cappuccinooch rotfrukter.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.