Ankbröst med bärsås, råstekta grönsaker & färskpotatis

Dela recept
Anka
Innertemperatur -
Anka
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

2 st Åke P’s Ankbröst tärnade rotfrukter

1 lök

1 morot

1 palsternacka

5 dl kycklingfond

4-6 msk balsamvinäger av god kvalitet

1 dl torkade blåbär eller tranbär blandade grönsaker som sparris, lök och svamp borstad färskpotatis eller annan god potatis smör (inte margarin) olivolja fling salt

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Torka av ankbrösten och skär skåror i skinnet. Bryn dem hastigt och efterstek i ugn, ca. 100-120°C till innertemp på 54-60°C. Låt dem därefter vila i 15 minuter.Bryn rotfrukterna i en klick smör tillsammans med lite kryddor (t ex vitpeppar, timjan och lagerblad), slå på buljong och balsamvinäger. Låt såsen koka utan lock tills ungefär hälften av vätskan återstår. Sila såsen, lägg i bären och låt såsen vila en stund. När det är dags att servera så ge den ett uppkok. Rosta grönsakerna i en gjutjärnspanna med lite olivolja och smaksätt med fl ingsalt. Skär ankan i fi na skivor och servera tillsammans med potatis, grönsaker och sås.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.