Grytstekt Vildsvin

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

1,5-2 kg vildsvinsstek

2 msk smör

2 kvistar rosmarin, färsk

2 kvistar timjan, färsk

1 st äpple, skivat

2 st lökar, klyftade

1 torkat lagerblad eller 4 färska

vitpeppar, nymald

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Köp en nätad stek eller bind upp den med bomullssnöre. Smaksätt steken med salt och vitpeppar, bryn den runt om i smör. Lyft upp steken och bryn äpple, lök och örter i 1 minut. Lägg tillbaka köttet i grytan, slå i 1 dl vatten och lägg på locket. Ställ grytan i ugn, 140°C i ca 60 minuter. Ta kärntemp på steken, vid 68-70°C blir den perfekt och svagt rosa, önskas helt genomstekt så stek till 75°C. Låt köttet vila 5 minuter, skiva upp och servera med stekskyn.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.