Hjortrygg med svamp & kål

Dela recept
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

600-800g hjortryggfilé

1 msk smör

100g brysselkål

200g klyftad svamp

TILL SÅSEN:

1 dl hackad schalottenlök

1 msk smör

1 msk tomatpuré

1,5 dl rödvin

3 dl rött portvin

2 msk koncentrerad kalvfond

2 msk svartvinbärsgelé

2 msk balsamicovinäger

1 kvist timjan

1 st torkat lagerblad eller 4 st färska

1-3 tsk majsstärkelse

TILL SERVERING:

potatisstomp och stekt lök

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Börja med såsen. Bryn löken i smör några minuter och rör sedan i tomatpurén, låt den bryna ytterligare 30 sekunder. Slå i resterande ingredienser till såsen förutom majsstärkelsen. Koka såsen utan lock ca. 10 minuter tills smaken är koncentrerad och kraftig. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av. Låt såsen koka upp på nytt och sila sedan av. Stycka filén i 8 biffar. Stek köttet på hög värme i smör och låt sedan vila några minuter på skärbrädan. Plocka brysselkålen så det blir lösa blad av den. Stek kål och svamp tillsammans, smaksätt med salt och peppar.

Servera köttet med grönsaker, sås, stekt lök och potatisstomp.

TIPS!

Receptet fungerar fint

med renytterfilé också.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.