Kalkonlårfilé Rammen-style

Dela recept
Kalkon
Innertemperatur -
Kalkon
Röd
Rekommenderas ej
0
°C
Medium
67
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
72
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

700-800g kalkonlårfilé från Åke P flingsalt

1 liter kycklingfond, hemlagad eller från koncentratgrönsaker, t ex sparris, lök, broccoli, morötter, svamp och persiljerot

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Hetta upp en stekpanna, strö på flingsalt och stek kalkonen med skinnet ner tills den fått fin färg. Vänd på köttet och ställ in pannan i ugn, 125 grader i ca 25 minuter (tills köttet är genomstekt men inte överstekt). Ansa och skär grönsakerna i fina bitar. Kok dem i omgångar i saltat vatten tills de är klara men fortfarande spänstiga. Skär kalkonen i skivor och servera denna i djupa tallrikar tillsammans med mycket grönsaker och het buljong.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.