Västerbottensrisotto med renmedaljonger

Dela recept
Ren
Innertemperatur -
Ren
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
62
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
68
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
120
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

1 schalottenlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 msk olivolja, mild

1,5 dl risotto-ris

2 dl vitt vin

4–5 dl fond/buljong, gärna grönsak eller kyckling

1,5 msk smör

75g Västerbottenost, riven

8 gröna sparris, råstekt

2 dl skivad stekt svamp

600g filé av ren

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Koka upp fonden håll den varm. Stek lök och vitlök sakta några minuter i oljan. Rör i riset och låt det steka ytterligare en minut till riset blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd successivt med varm fond och rör kontinuerligt. Efter cirka 20 minuter så är riskornen genomkokta men fortfarandes spänstiga. Tillsätt smör och ost, smaka av med salt och peppar.Stycka köttet i små medaljonger och stek dem i smör. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med svamp, sparris och kött.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.