Vild kålpudding

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

2 vitkålshuvud

4 msk smör

4 msk sirap

2 msk mild vit vinäger

500g älgfärs

500g vildsvinsfärs

2 stora kokta potatisar, kalla

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Dela och skär bort stocken i kålhuvudena. Strimla kålen, skölj den i kallt vatten och låt den sedan torka på en handduk. Stek sedan kålen i smöret på hög värme. När den fått fin gyllenbrun färg, tillsätt sirap och vinäger, smaksätt med salt och peppar. Ställ den sedan åt sidan så den svalnar.Blanda färsen med pressad kall potatis, vatten, salt och peppar. Tillsätt 1–2 dl vatten tills färsen får fin konsistens. Lägg 1/3 av kålen i botten på en ugnssäkerform. Bred över hälften av färsen och täck med 1/3 av kålen. Fortsätt med ett lager färs och avsluta medresterande kål. Grädda i ugn, 175° i ca 45 minuter. Servera tillsammans med rårörda lingon, potatis och sås.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.