Vild Köttfärsås

Dela recept
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

500g älgfärs

1 morot

1 bit rotselleri

1 gul lök

1 msk rapsolja

500g krossade tomater

1 msk koncentrerad viltfond

2 kvistar timjan

1 torkat lagerblad eller 4 färska

1 msk rödvinsvinäger

servera med kokt pasta och sallad

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Skala grönsakerna och hacka dem i en mixer. Hetta upp smör i en stekpanna och stek grönsakshack och älgfärs smuligt. Tillsätt tomat, fond, timjan, lagerblad och

vinäger. Låt koka sakta i 30 minuter och späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar, tag bort timjankvistar och lagerblad. Servera

köttfärssåsen med pasta och sallad.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.