Vildsvinsroulad

Dela recept
Vildsvin
Innertemperatur -
Vildsvin
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
 Portioner

600g vildsvinsfärs

2 äggulor

0,5 dl grädde

2 msk smält smör

200g svamp

50g babyspenat

2 st. schalottenlökar

2 msk smör

Gräddsås

Lingon

Potatis och rotfrukter

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Blanda färsen med ägg och grädde, smaksätt med salt och svartpeppar. Kavla ut färsen mellan plastfilm till en rektangel, ca 30*20 cm, låt den sedan vila 20 minuter i kyl.Klyfta svampen, strimla löken och stek det på hög värme i smöret. När vätskan har dunstat och allt fått fin gyllenbrun färg så rör i spenaten och drag åt sidan. Smaksätt med salt och peppar.Ta fram färsen, tag bort plastfilmen på ena sidan och fördela ut svampblandningen. Rulla ihop som en rulltårta, använd plastfilmen som hjälp så det blir en tajt rulle. Ta bort plasten och lägg rouladen med skarven ner på en ugnsfast form. Pensla rullen med smält smör och stek den sedan i ugn, ca 20-30 minuter i 175 grader. Låt rullen vila 5 minuter på skärbrädan och skär sedan upp den i fina skivor som serveras tillsammans med sås, lingon och grönsaker.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.