Älgpanna med svamp
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
Portioner
600-800g älgryggbiff
2 msk smör
200g svamp, t ex champinjoner och
ostronskivling
1 dl finhackad schalottenlök
1 dl sherry
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk vit balsamicovinäger
2 dl grädde
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Stycka köttet i 8 bitar. Krydda med salt och peppar, stek köttet på båda sidor i smör och lägg det åt sidan. Stek lök och svamp i samma panna och slå i sherry, fond och vinäger. Rör i grädden och lägg tillbaka köttet. Låt koka några minuter och smaka av såsen. Servera älgpannan med t ex pressad potatis och grönsaker.